Yarım kılo taze fasulye
Yarım kılo kusbasılık et
3 adet orta boy patates
1 orta boy kuru sogan
1 buçuk corba kasıgı domates salcası
Yarım corba kasıgı bıber salcası
1 tatlı kasıgı pulbiber
1 cay bardagı sıvıyag
Tuz
Yapılışı;
Etimizi duduklu tenceremize alıp bıraz tuz serpıp suyunu Salıp çekene kadar çeviriyoruz.
Suyunu cekınce yağın yarısını ekleyıp ekleyıp kızartıyoruz.
Uzerını geçecek kadar su ekleyıp duduklu tenceremizde on dakıka pısırıyoruz.
Fasulyelerımızı de ayıklayıp dogruyoruz.
Patateslerimizi soyup büyükçe dogruyoruz.
Yağımızı tencereye alıp kucuk kucuk dogradıgımız soğanı tuz Serpip kızartıyoruz.
Icıne salçaları eklıyoruz.
Pulbiber serpiyoruz.
Salça göz göz olunca ıcıne patateslerimizi, fasulyemizi ve etlerimizi koyup bes dakıka kızartıyoruz.
Et suyumuzu eklıyoruz.
Biraz da kaynar su ekleyıp üzerini geçecek kadar su koyuyoruz.
Orta harlı ateşte kontrollü bır sekılde pişiriyoruz.
0 yorum oku/yaz:
Yorum Gönder
Fikirleriniz bizim için önemli