Gül tatlısı

Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 çay bardağı irmik
kabartma tozu
vanilya
aldıgı kadar un
şerbeti için
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yapılışı;
Ilk once şerbetimizi 20 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Yoğurdu, sıvıyagı ve margarını karıstırıyoruz.
Vanılyamızı ve irmigimizi ekleyıp yoguruyoruz.
Kabartma tozunu ve unu da yavaş yavaş ekleyıp yumuşak bır hamur yapıyoruz.
Hamurumuzu merdaneyle 1 cm  kalınlığında açıp cay bardagıyla kesıyoruz.
Kestıgımız uc parçayı resımdekı gıbı üst üste koyup yuvarlıyoruz. Ikıye bölüp tepsıye alıyoruz.
170 derecelık fırında üzeri pembelesene kadar pişiriyoruz.
Fırından cıkar çıkmaz soğuk şerbetimizi dokuoyoruz.
Arzu edılırse fındık veya fıstıkla susleyebılırız.
Afıyet olsun. 


0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN