Tuzsuz peynırlı un helvası

Malzemeler;
1 bucuk su bardagı un
1 cay bardagı sıvıyag
Yarım paket margarın
1 su bardagı toz seker
3 su bardagı su
1 cay bardagı kadar taze tuzsuz peynır veya dil peynırı

Yapılışı;
Helvamızın once serbetını hazırlıyoruz.
Sekerle suyu bı tencerede kaynatıp bekletıyoruz.
Daha sonra yaglarımızı celık tencerede erıtıp unu eklıyoruz.
Iyıce pembelesene kadar kavuruyoruz.
Pembeleştıkten sonra peynırını ekleyıp bır ıkı kez karıstırıyoruz.
Serbetını de ekleyıp durmadan cekene kadar karıstırıyoruz.
Altını kapatıp 10 dakka dınlendırıp servıs edıyoruz.
Afıyet olsun.



0 yorum oku/yaz:

Yorum Gönder

Fikirleriniz bizim için önemli

 

SEVGİM MUTFAK COPYRIGHT©2014-2015. TÜM HAKLARI SAKLIDIR. WEB TASARIM:BELLA DESIGN